lördag 26 juli 2008

Tre veckor in

Jag är som bekant ingen stor skrivare men här kommer i alla fall lite uppdateringar.

Tre veckor har jag varit i det nya främmande landet. Första veckan bodde jag på samma hotell som förra gången jag var här. Jag hann med 15 lägenheter innan jag hittade den rätta. Med de 18 jag såg första gången så blev det totalt 33 lägenheter innan jag bestämde mig. Det kanske låter som massor och det är det också.

Med tanke på att detta blir det 5te landet som jag bor i så trodde inte jag att det skulle vara särskilt jobbigt. Men mina första veckor här har varit ensamma. Mer ensamma än vad jag hade räknat med. ibland kan det vara skönt att ha ett meningsfullt jobb som man kan stanna på.

Helt ensamt har det förståss inte varit. Molly, en kompis till en Schweizare som jag träffade i Spanien, började jobba på samma kontor som jag en vecka efter mig. Hon har redan bott tre år i Peking och pratar kinesiska, det har varit både roligt och lärorikt att lära känna henne. En kväll andra veckan var vi ute och träffade några av hennes kompisar på en bar inte långt hemifrån. Ölen där kostar 10 kuai och hamburgarna 20.

De här meningarna har tagit hela dagen för mig att skriva och jag kan inte ens säga att det blev så mycket.
förhoppningsvis kommer det mera.