måndag 26 januari 2009

Kriget har kommit a k a Happy Niu Year!

Precis som när vi var nya till Schweiz och folk pratade om Fastnacht tyckte vi att alla historier måste vara överdrivna. Tills vi upplevde det själva och blev en av dem som berättade om Fastnacht för nykomlingarna. Samma sak kändes det med det kinesiska nyåret. 
- Det kommer att smällas så mycket smällare att du aldrig nånsin kommer att ha sett nåt liknande, sa de som varit med förr. Med kineserna slutar dock inget att förvåna och de kanske är lite mer svårförutsägbara än Schweizarna. 

Bevis kom i söndags - sista dagen på råttans år. Det är bara att avgöra själva!


För er som ännu inte är övertygade kan jag berätta att vi de senaste nätterna har vi vaknat mitt i natten på grund av allt oväsen. När de tröttnat på de fina fyrverkerierna tar smällarna över coh det låter som att man blivit beamad till en mycket osäkrare plats i världen. Så här kommer det nu att hålla på en vecka säger de som vet. Likheterna med Fastnacht är svåra att ignorera!

Nu är det således Oxens år. Oxe/ko skrivs Niu på pinyin-kinesiska.

Veckan som gått har varit lite omvälvande. Vi har haft besök av Kimmo och Bört och vi försöker planera resan till Europa utan nån vidare framgång. Väntar fortfarande på lite pusselbitar som ska på plats innan allt kan ticketeras. 

Då både Gustav och jag har jobbat har Bört fått vara Kimmos guide de första dagarna. När Bört åkte hem fick Kimmo leka lite själv och sen tog jag fredagen ledig och hängde med Kimmo. Det har varit jätteroligt med besök och vi har arbetat oss igenom både kinesiska och västerländska middagar. Lite otur hade dock Kimmo med tygmarknaden eftersom den, liksom mycket annat håller stängt kring nyår. Men han fick i alla fall åka business class och sitta med Bört i cockpit på vägen hit!

Clockwise: Kimmo, Jin Mao tower, Nina, World Financial Tower

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar