söndag 4 oktober 2009

TORSDAG morgon 07.54 kinesisk tid

En läckande Airbus underifrån


Vi är på väg till Sverige. Började kl 19.50 igårkväll med att ta en taxi ut till Pudong. Checkade in, boardade och skulle lämnat kinesisk mark kl 23.20. Men planet visade sig läcka bränsle. Vi kunde se hur det riktigt skvalade från änden av vingen (inte visste jag att man förvarar bränsle i vingarna). Brandmän stod utplacerade kring hela flygplanet men vi var lite för trötta för att oroa oss. 


Efter tre timmar får vi äntligen veta att läckan är lagad och vi ska göra oss redo för att flyga iväg. Vi rätar upp stolsryggarna, knäpper säkerhetsbältet och får sen höra att läckan inte alls var lagad. Efter att ha suttit fyra timmar i flygplanet på marken görs hela påstigningsprocessen ogjord; vi får hämta ut bagaget igen och blir tilldelade ett hotellrum. Strax efter halv sex somnar vi utmattade på hotellrummet (som för övrigt har en rund dubbelsäng och speglar i taket!). 


Mindre än en timme senare ringde klockan och det var dags för oss att charma till oss en plats på viket flyg som helst till Europa. Status är: Dagen är 1 oktober och det är Kinas nationadag och första dagen på en av kinesernas få enveckaslånga ledigheter. Vi är bokade på planet som läckte ett dygn senare än planerad avgångstid under förutsättning att felet är lagat. Gustavs bror Anton och hans Ida gifter sig kl 17 på fredagen och vi tänker vara där. Vi börjar med vapnet charm vilket fungerar över förväntan. Blir bokade på ett Air France-plan samma tid som det läckande KLM-planet (känns säkrare så) och får dessutom stand by biljetter till FinnAir nu om en dryg timme. Där var det vapnet gråtande och ledsen Nina som gällde och det har kanske räckt till att ge oss en förstaplats i kön. Om en halvtimme lär vi veta. Vi ber till FinnAirguden och hoppas på att vi ska åka med önskeflyget med egna TV-skärmar som kommer göra att vi i slutändan bara blir sex timmar försenade. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar