tisdag 26 januari 2010

En liten pappersmugg då nöden kräver

I fredags hade vi en elev på kontoret som var arg. Han ville ha pengarna tillbaka på sin kurs. Vanligt i Kina är att det lönar sig att vara högljudd och bråkig om man vill ha sin vilja igenom. Studenten i fråga använde sig av denna teknink. Klockan 23 på fredagen hade han efter flera timmars argumenterande fortfarande inte fått sin vilja igenom. Vid det laget hade han blivit väldigt kissnödig.

Toaletterna på vår våning ligger i anslutning till skolan men man behöver ett passerkort för att komma tillbaka in på kontoret. Eftersom eleven befann sig inne på kontoret gjorde han bedömningen att om han gick ut på toaletten skulle han inte bli insläppt igen. Sannolikt. Så han gjorde vad han tyckte vad den bästa lösningen och ställde sig att kissa i en pappersmugg på golvet.

Detta resulterade i att mina kollegor ringde polisen som eskorterade honom ut från lokalen. Han fick inga pengar tillbaka på sin kurs.

Jag hade en längre harang hur detta relaterar till Edvard Unsgaard och svenskar som jobbar i Norge men det blev så mycket att skriva. Jag kan återkomma med det om det är någon som är intresserad ;)

/Gustav

1 kommentar: