tisdag 19 januari 2010

Ski resort Shanghai

Det är konstigt men det verkar som att just när man beskriva helgerna så passar bilder väldigt bra. I lördags var det stor happening. Vi får långt ut med tunnelbanan och efter en rask vandring nådde vi en byggnad med ett runt, lutande tak - Shanghais inomhusskidbacke!

Redo att ta sig an backen och med skylten i bakgrunden

15 glada själar med lånad utrustning och i vissa fall till och med lånade skidkläder stormade in till backen. Att säga att utrustningen var 20 år gammal är nog inte att överdriva. Under hela utstyrselsproceduren (skaffa skidor/pjäxor, leta stavar som var åtminstone nästan lika långa) gick jag bara runt och fnissade och var nästan så där pirrig i magen som jag är i liften upp på morgonen efter ett snöfall. Efter att tagit mig med ett rullband och en rekordlångsam knapplift hela vägen till toppen, knäppt pjäxorna så att spännet sprack och sen försökt ta mig ned genom is-snön, var pirret snabbt och effektivt borta. Skidåkning inomhus är liksom mycket annat i Kina just fejk! Dock en riktigt kul och konstig upplevelse. 


Bästa svängen - Hökarängen!



Sara poserar med de smala skidorna


Nina poserar framför backen - tur att vi hade com radio på detta jätteberg!

Efter skidåkningen blev det after ski. Afterskifesten hamnade hemma hos Per, som även kom att stå för delar av kvällens underhållning. Där fanns bra musik, ett stort dansgolv, människor i skidbyxor, goggles och hjälm: Ja en riktigt go afterski helt enkelt!

Tyvärr censurerades alla bilder från själva afterskin av The Chinese Governmental Association for inappropriate publishing on the Internet. (De har varit rätt upptagna på siståne - men det blir ett annat inlägg!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar