lördag 6 februari 2010

2413 km kvar

Flyget har varat i en halvtimme. Per läser en bok om snökunskap, Martin sover med hakan mot nackkudden och Gustav försöker få till en skön position för att sova. Trots de senaste dagarnas hets kan jag inte sova, så tänkte skriva av mig lite. 


Veckan har varit minst sagt hetsig. Som vanligt innan man ska åka på semester med andra ord. Igår satt jag på kontoret till kl 22 för att få ihop det sista. Gustav hade tagit ut någa kollegor som kom från Sverige så när jag ringde och fick veta att det satt på Velvet och tog en drink, lockade Velvets ökänt goda pizza bra mycket mer än att åka hem och packa. Så en mojito och en pizza senare gick vi hem genom Shanghai-natten. (Det börjar närma sig kinesiska nyåret och det verkar som att alla taxichaufförer lämnat stan åt sitt öde.)


För att få ta två veckor ledigt, fick jag lova att ta med kläder från vår skidkollektion och fota i Japan. Så Gustav och jag har nu med oss åtta jackor, fyra byxor, 10 mössor, två kameror, en extralins samt alla vanliga grejer man måste ha när man ska åka skidor: pjäxor, hjälm, spade, sond med mera. Som de jobbnördar vi är har vi även med varsin dator på skidsemestern... Övervikten beräknades till ca 10 kilo men damen vid incheckningen förklarade bara snällt att det är nog smartare om ni tar ytterliggare en väska som handbagage så slipper ni betala övervikt. Man tackar!


Så varför Japan? När vi flyttade till betongdjungeln Shanghai var en av lockelserna att det i alla fall var nära det bottenlösa pudrets Japan. I mars 2009 hade jag en notering om att börja planera Japanresan. I augusti var flyg och boende bokat. Sen har det varit ett halvår av längtan.


The crew


Nina & Gustav

Ganska välkända filurer för er som läser den här bloggen. Niseko nio dar och sen Rusutsu i fem dar. 



Ellinor

Har efter veckor av försök att skaffa ett nytt visum till Kina för Kina, åkt tidigare till Japan på vinst och förlust för att lösa visumfrågan. Enligt rapporter verkar det ha fungerat. 



Per

Den kompisen som vi har känt längst i Shanghai. Är den enda av alla vi känner som kan mäta sig med Gustav i skidolyckor. Flink på skidor och kanske speciellt efter skidåkningen...


Martin

Vår granne som har koll på allt och alla i Shanghai. Vet du inte vad du ska göra en fredagkväll så ring Martin så kan han rapportera vad han respektive alla andra gemensamma vänner har för planer. Klippa. 



Daniel

Daniel är tysk och kom med i vårat gäng efter att ha träffat Martin ute lite för ofta för att inte börja snacka. Har servicen i kroppen och kan bara inte låta bli att fixa och trixa för att alla i hans omgivning ska må bra. 


Jennifer

Daniels amerikanska flickvän och den enda i sällskapet som pratar flytande kinesiska då mamma är från Kina och pappa från Hong Kong. Influgen från Kalifornien. 


Johanna

Johanna och Per var i Chamonix 97. Johanna och Martin spelade bridge ihop i Sthlm 2006. Johanna och Nina seglade ihop på KSSS ungefär samtidigt. Så hon är lite av en sammanknutande punkt. Bot sen ett par år tillbaka i Zurich. 


Ralf 

Johannas tyska pojkvän som lärde sig åka telemark på en eftermiddag och allmänt benämns Tysken. 


Kimmo

Kompis från Schweiz som precis fått jobb i Sthlm och kommer att flytta tillbaka till Sverige efter sju år utmlands två veckkor efter hemkomst från Japan. 


Eftersom schweizerborna inte kmmit än får de heller inga foton...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar