söndag 28 februari 2010

Helt vanlig lördag

Kl 13 börjades det med coctails hemma hos min körledarkollega Annika. Kören gjorde en bejublad spontansjungning och det var ett skojigt mingel i alla åldrar. Min kollego Ove och hans fru Åsa var där - Åsa som också varit och åkte skidor lite våldsamt på sistone.
Åsa med kryckan i högsta hugg!

Hem i fem minuter på soffan innan det bar av till vårt första riktiga kinesiska bröllop. Jag var den enda icksekinesiska tjejen av alla de hundratals inbjudna. De är mycket för memoriabilia och artefakter snarare än för själva händelsen känns det som. Brudparet hade gift sig flera månader innan (registrera giftemålet gör man hos mydigheterna och ingen vill gifta sig i innevarande Tigerns år för det är inget bra år att gifta sig i.) Så ceremonin blir lite vad de känner för. En kinesisk kompis förklarade att kinesiska bröllop i första hand är till för föräldrarna. De får visa upp att de gift bort sitt barn med en god man/hustru och att de har råd att bjuda på stort bröllop. Den största delen av de inbjudna är således föräldrarnas bekana och kollegor.
Klänning & kostym 1

De spexar med brudparet så att brudgummen måste bära upp bruden för att tända en cigarett på någon som står på en stol. Det blev jubel när Gustav ställde sig på stolen. Larry till vänster står på golvet.

Bröllopet började 17.30 och var avklarat vid 21. Då gick vi till Peninsula och tog en drink och mötte vår inneboende för helgen Olivier, kompis och kollega från Schweiz.
Fina pojkar på Peninsula

Därefter bar det av till KTV, alltså karaoke med en drös svenskar, norrmän, canadensare och annat löst folk. En sjukt rolig kväll och lagom seriösa sångare.

Kanske inte den vanligaste duetten... Gissa sången - ni har lite text som hintar!

Geir rekryterades snabbt till kören. Här med Henning o Malin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar