tisdag 23 februari 2010

Skidåkning


Per på skidor


Martin på bräda


Johanna på telemark

Ja, snön är fluffig! Oooh så härlig den är! Och ja, det har snöat! Antagligen mindre än vanligt, för vi har haft säkert fem soliga/halvsoliga dagar och det är tydligen väldigt mycket för den här tiden om året. Men det känns som att det fanns så det blev över i alla fall! Vallarna kring vägarna är utan att överdriva högre än två meter!


I Niseko får man absolut inte åka offpist. Det finns speciella gejter som man får åka in i och som är säkrade offpister, men mitt i området ligger två stora fält av orörd offpist, som vi inte vågade oss på. Dels för att vi råkade se när en kille blev fasttagen efter ett antagligen gudomligt åk. Han fick nån slags fyrhjuling med larvfötter och blåljus efter sig och mitt framför näsan på oss steg en väldigt arg japansk pistvakt ut och skällde ut honom efter noter. Det sägs att man blir av med liftkortet när detta händer, men vi missade tyvärr slutet. 


I Rusutsu finns det också rep, men här får man krypa under dem. Tävlan om pudret i Rusutsu är klart mindre hetsigt än i Niseko. Inte förrän sista dagen såg jag nån med större skidor än jag själv vilket kan ge en indikation om läget...!


Liftar har också varit ett intressant fenomen. 

Det finns enstols-sittliftar i Niseko! Helt utan bygel! Vojne vojne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar