tisdag 24 november 2009

Da tiao (lång bro)

När så gästerna lämnat och man inte behövde äta Sichuanmat och dricka drinkar på Meridien hela tidan, blev vi ju tvugna att hitta på nåt att göra. Så vi åkte till Ningbo. Ningbo var dock bara en bisak i sammanhanget. Resans mål var ju egentligen Hagnzhou Bay Bridge, världens längsta interoceaniska bro (3,5 mil). 

Resan över bron var magisk. Det var så grått att man knappt såg vattnet nedanför, bropinnarna såg ut som många andra bro pinnar och bilarna var ungefär desamma som de på den vanliga motorvägen. Efter bron, blev det toa- och kaffestopp och Per utbrister: 
- Det här känns lite som att vi är på väg till Alperna. Ja, med kaffestopp och så. 
Det kanske inte behövs förklaras att Per lider av höga halter skidabstinens. 


Turistattraktionen

Att det ser ut som lite blå himmel högst upp  har enbart att göra med att fotot är taget genom bilrutan som är blåtonad i överkant. 

Per jobbar på Volvo personbilar


Bilden togs för att få fota vaktens galna gympaskor. Frågan är om vi var färgblinda vid tillfället. 

Efter de dryga tre timmarna i bil gick vi runt i ett jämngrått Ningbo, käkade lite konstig mat och åkte sen hem igen över bron. Jag kan inte låta bli att jämföra med den dagsutflykten vi gjorde från Luzern, där vi  åkte till både Frankrike och Tyskland men ändå var hemma lagom till middagen.  Vojne vojne vad världen är olika. 

 Jag tar det längst ner på menyn, tack!


160-kronorsbrilllorna

För fem rmb fick man 50 kulor att skjuta ner ballonger med från ett pinsamt kort avstånd. Det måste varit första gången i mitt liv som jag höll något som ens kan likna ett skjutbapen mot min axel (leksaksvapen inkluderat). 

Utrymme för förbättringar fanns det gott om både i stil och i resultat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar