lördag 21 november 2009

En otippad kväll - 1a kvällen

Torsdag. Går till jobbet efter gymmet och stannar där ett par timmar. Samtidigt: Gustav spelar dodgeball (Man måste säga det på engelska för spökboll låter så larvigt.). Dodgeballgänget bestämmer sig för att gå till en bar och ta en burgare och jag kommer också dit. 

Det råkar vara quiz night och det är lite taskigt med bord så när vi står och velar frågar en amerikan vid ett bord bredvid om vi vet vad katten på bilden heter. Bagheera svarar vi och blir då erbjudna att sitta ner och vara med och göra quizet tillsammans med dem. Trevligt sällskap, mat och öl visar sig inte helt otippat vara ett vinnande koncept. 

Quiz kvällen går ut på att en kille suttit och fixat ihop en massa frågar ibland ackompanjerade av musik eller bilder. Det är två omgångar och sen får man satsa sina poäng på ett speciellt ämne. Gustav och jag var definitivt inte de snabbaste indianerna på stäppen. Vi löste en flygplatskod (YVR) och en låt (Enya) men det var väl i stort sett allt på de första två omgångarna. De andra var däremot imponerande duktiga och vi höll oss i övre halvan av de 15talet lagen. 

När vi skulle satsa våra poäng på ämnet Alkohol blev det dock vår tur att briljera. Vad innehåller en Kalimotxo? Med lite hjälp av livlinan Hugo över telefon löste vi det och helt plötsligt slutade vi som tvåa och fick en flaska champagne att dela på för besväret. Hepp! Inte riktigt vad jag förväntat mig av min burgare efter gymmet men detta är definitivt en del av det sköna med Shanghai!

Quiz
1. Vart flyger man om man landar på YVR?
2. Vad innehåller en Calimotxo?

1 kommentar:

  1. Vilda gissningar är Jyväskylää och mexikanskt kaktusbrännvin.
    Mamma Karin

    SvaraRadera