tisdag 24 november 2009

Resekontot


中国 Zhōng guó (ordagrant: Mittens rike)

Man har liksom lättare att rättfärdiga excentriskt resande bara fär att man bor långt borta. Tänk vad mycket smidigare det är att ta sig till Filippinerna, Japan, Kina, Australien, Indien, Hawaii etc från Kina än från Sverige. Detta innebär således att vi reser en del. Vi har två resor inplanerade framöver och jag längtar mig grön varje dag efter de båda.

I jul ska vi till Yunnan och vandra. Yunnan är den gröna provinsen på kartan, nordväst om HongKong. Vi ska åka till södra Yunnan och hålla till precis på gränsen till Burma. Där ska vi vandra i berg och skog under en vecka och hänga med alla lokala stammar och dansa soldanser och regndanser dagarna i ända. Om åtta dar sticker vi!

Att vi ska åka till Japan i februari kan väl nästan inte undgått nån. Jag är Reiseleiterin och tar mitt ansvar på stort allvar. Hemligheten är ju att är du Reiseleiter/in får du bestämma allt själv. Det är en gammal klassiker. Det var ju därför man gick med i elevrådet i första klass. För att få vara med där besluten togs (minns dock inte att vi nånsin tog några beslut.) Ja ja, vi blir i a f tio personer (dagens notering) och vi som stannar i två veckor ska först till Niseko och sen till det mindre välkända stället Rusutsu. 51 dar kvar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar