torsdag 10 juni 2010

Så skönt! Då var det problemet löst!

svd.se går det idag att läsa att man ska plocka bort alla gatstenar i Rinkeby. Då kommer problemen att lösas. Problemen är nämligen att ungdomarna kastar gatstenar.

Och jag som i min enfald trodde att det låg ett större problem än gatstenar bakom. Segregation, inget jobb, dålig svenska, psykiska problem som ingen orkat hjälpa till med eller vågat närma sig. För i Sverige plockar man istället bort gatstenarna.Det känns farligt nära den inställning som Sarkozy hade när det blev upplopp i Paris norra förorter för ett par år sen. Då var det den franska rappmusiken som uppviglat till våldet. Klarsynt Sarkozy!

Glädjande är dock att migrationsminister Tobias Billström på DN Debatt igår skrev att asylsökande ska få börja jobba från första dagen. Så ja! Bra tänkt. Faktiskt en konstruktiv lösning till det riktiga problemet!

Dagens boktips på samma tema:
Bild lånad av adlibris.se

Läs den! Pontus Herin, uppvuxen i Djursholm, flyttar till Tensta med familjen som ett socialt experiment. Otroligt intressant, insiktsfullt, ärligt, roligt, hemskt och fördomsfritt om de svenska fördomarna och segregeringen.

10 kommentarer:

  1. Så problemet är inte massinvandringen som samhället inte klarar av att assimilera. Dels p.g.a. att de som kommer från Afrika och i många fall mellanöstern saknar utbildning för att ta kvalificerade jobb i Sverige? Således tas tiotusentals människor in och de får liten eller ingen kontakt med samhället då enkla monteringsjobb i stort sett är flyttade till Kina och städ/service jobb finns det en begränsad mängd av och de är redan upptagna.
    Hur ska du lösa den problematiken?
    Extremt lätt vräka ur sig floskler om segregation, utanförskap mm men för att komma in behöver de dels språkkunskaper, dels reella färdigheter i något yrke, således är tiden från ankomst till Sverige och inträdet på arbetsmarknaden i många fall 3-4 år.
    Om de nu ens då kan anställas.

    SvaraRadera
  2. Anonym,
    Om du läser i mitt inlägg igen så ser du att jag i första hand konstaterar att borttagande av lösa gatustenar i Rinkeby knappast löser några problem.

    Vad gäller massinvandring är det sant att Sverige är en stor mottagare av flyktingar. Det tycker jag vi ska vara stolta över och många andra Europeiska länder (och USA!) borde skämmas. Och nej, de kommer inte till Sverige för att i första hand hjälpa oss att höja vårt BNP. De flyr ju faktiskt.

    SvaraRadera
  3. Peter Dobermann10 juni 2010 kl. 16:34

    Flyr? Vet du inte att utvandring till icke-muslimska länder är en del av islam? Att de sedan inte är sanningsenliga när de kommer till Sverige är också en del av islam. Muhammed hade t.ex. slutit ett 10-årigt fredsavtal med mekkanerna. 2 år senare attackerade han med full styrka och erövrade staden när de hade garden nere.

    Ungdomsarbetslösheten är också hög bland svenska ungdomar. Kastar de sten mot polis och brandmän?

    Det finns ett uttryck som gäller i denna situation. Bit inte den hand som föder dig.

    SvaraRadera
  4. Hmmm, det gör mig lite orolig med dessa kommentarer. Jag som trodde att rasism i Sverige åtminstone var på nivån smygrasism (om nu det är bättre?). Jag är dock av den starka övertygelsen att man inte ska dra alla över en kam. Speciellt inte om man smutskastar folk. I min värld är människan god tills hon har bevisat motsatsen. Och då räcker det inte att nån med samma religion bevisat motsatsen.

    SvaraRadera
  5. Kommer till Sverige för att höja vårt BNP?
    Har jag påstått det? Det jag säger att massinvandringen kan framstå som höjden av snällhet när den i själva verket är utstuderad ondska.
    Ekonomiska invandrare vilket utgör 95% av våra sk. flyktingar kommer till Sverige för att få det bättre ekonomiskt.
    Att de sedan får det väldigt svårt och i vissa fall omöjligt hitta jobb och tvingas bo trångt i utsatta förorter gör knappast deras liv mer meningsfullt. det vore väsentligt mer humant att ge dem hjälp i sina hemländer.
    Det enda dagens politik leder till är att bygga upp större frustration och utanförskap med påföljd att motsättningarna i Sverige ökar allt mer.
    Det vore betydligt bättre att stänga gränserna och se till att de som redan finns här integreras på bästa möjliga sätt, det är humanism.
    Massinvandring utan framtid är enbart ett recept på katastrof.
    de som invandrar missgynnas, de som bor här missgynnas, kostnaderna skenar vilket missgynnar gamla och sjuka som får sämre vård och omsorg då pengarna går till vuxenutbildning, soc. bidrag, polis, fängelser reparera skadegörelse mm.

    Sen skiter jag i om folk är gula, röda gröna eller vita, alla är människor men för det kan man inte bara sticka huvudet i sanden och rabbla floskler så fort problem uppstår.

    SvaraRadera
  6. på tal om att rabbla floskler...

    SvaraRadera
  7. Grundproblemet är just invandringen. Flyktingar utgör bara en liten del av dom som kommer hit. Tar man in för många invandrare, eller flyktingar för den delen, så kan dom inte assimileras socialt och ekonomiskt, och då är problem i praktiken oundvikliga.

    Du tycker att man ska vara stolt för att vi i praktiken förstör vårt land, jag tvärt om skäms för hur illa vi förvaltar landet. Det är inte humanism, utan vägen till helvetet.

    SvaraRadera
  8. Ojojoj, här luktar det väldigt mycket fientlighet. Jag backar upp Nina till max! Jag börjar med Peter Dobermann;

    Vart får du all din okunskap ifrån? Att utvandring till icke muslimska länder är en del av islam? WHAT!? Detta har ingenting med RELIGION att göra. Du missar att det finns andra betydligt mer viktiga förklaringar som sociala, politiska och ekonomiska element som bidrar till sk. utvandring. Skulle du vilja påstå att Svenskar som utvandrade till USA under 1800-talet gjorde det av religiösa skäl? Knappast.

    Och snälla kan du sluta klassificera människor när vi alla ÄR MÄNNISKOR. Förenkla inte verkligheten med dina tunna förklaringar som "Ungdomsarbetslösheten är också hög bland svenska ungdomar. Kastar de sten mot polis och brandmän?"

    Du ska veta att väldigt mycket likande händelser (till och med värre; ETT ex skola i gubbängen blev bombhotad) som händer just nu rinkeby händer i många andra svensktäta bostadområden, men uppmärksammans inte ett jävla skit. varför tror du att det är så?

    Till Anonym och nephilimswings; Flyktingar = problem!? "Problemet" är i första hand att man inte eftersträvat rätt lösningar, det är svårt att göra det med ett maktsystem som designar och reproducerar fram ett samhälle som gynnar / missgynnar vissa människogrupper.

    Nuff said.

    SvaraRadera
  9. Re Gustav, kul att du kommer till din fru´s hjälp, din argumentation var väl extremt övertygande eller kanske inte!

    Vad naiva påstådda humanister som ni verkar ha svårt att begripa är att ett välfärdssamhälle har en begränsad mängd resurser.
    Sverige är ett I-land där produktion numer sköts av hyfsat välutbildade arbetare och tjänstemän. Enkla jobb som fanns på 50/60/70 tal finns inte längre eller är på väg bort. De arbeten som finns, är inom servicesektorn, och även där finns det antal begränsningar. Språkkunskaper och krav på kunna de sociala koderna.
    I ett läge där arbetslösheten är 10 % så kommer större delen av de nyanlända "flyktingarna" inte få ett jobb utan får gå på bidrag tills dess de har lärt sig svenska hjälpligt. Efter några år är dessa personer i stort sett permanent utanför systemet.
    Att de iofs. har det bättre att leva på bidrag i Sverige än jobba i ex. Somalia må vara hänt. Men deras barn uppskattar knappst att växa upp i det absolut lägsta skiktet i svenska samhället.

    Det enda dagens politiker bygger är enorma sociala problem som precis börjat visa sitt fula tryne, dagens upplopp och sociala problem kommer eskalera allt mer när resurserna blir mindre och antalet arbetslösa invandrare i förorterna växer.

    Sen klamrar sig några fast vid att 40 talisterna går i pension, då behövs det en jäkla massa arbetskraft.
    Problemet är att hälften av dessa har redan lämnat arbetsmarknaden och någon brist syns inte röken av.
    Sanningen är att deras arbetsuppgifter delvis rationaliseras bort eller täcks av tillskott från de 10 % arbetslösa som redan finns.

    Ska vi ha svängdörrar och alla som vill ska få komma till Sverige så får vi införa en nattväktarstat där bidrag och andra skattefinansierade tjänster i Sverige avskaffas eller avgiftsbeläggs.

    SvaraRadera
  10. En bra sida för den som vill bilda sig en egen uppfattning om invandring och svensk invandringspolitik är www.politisktinkorrekt.info
    Mycket och aktuell information.

    SvaraRadera