torsdag 10 juni 2010

Två polishistorier - andra delen

Två dar efter det första mötet med polisen, var det dags för fest. Peter fyllde 30 och det firade flickvännen Malin med att bjuda på överraskningsgalej med salsaband på deras underbara terass. För att undvika trubbel började festligheterna vid fyra. Salsabandet rockade och det gjorde även vi. När det började mörkna fick vi först påhälsning av polisen. Några kloka själar som öppnade dörren ignorerade dock deras visit helt och vi fortsatte nöjt. Vid åtta kom de igen. Detta var alltså en lördag. Klockan var åtta på kvällen. Inte ens kineser går och lägger sig så tidigt!

Malin förklarade på klockren kinesiska med ljudeffekter: Zhongguoren, zao shang, qi dian bang bang bang!!! Fritt översatt: Men kineserna skjuter ju av smällare kl sju på morgonen! Polisen förklarade att i Kina är det okej att skjuta smällare kl 7 på morgonen men inte att ha ett salsaband på sin balkong kl åtta en lördagkväll. Diskussionen blev ganska hetsig och alla ville vi hjälpa till. Vi som var där ur kören ställde oss därför och sjöng Nu grönskar det och andra vackra svenska sommarpsalmer fyrstämmigt för polisen. Jag tror det gjorde susen. När poliserna var klara med att informera oss om kinesiska seder och bruk ställde de gärna upp på bild!

El Gustavo, Per, polisen och Sara

1 kommentar:

  1. Underbara polishistorier, nåja, fast jag blir lite skraj ibland.
    När det gäller de tusen kameraväskorna. Tänk om ... NEJ, tänk så lyckat!!!
    Men rättstavningsprogrammet funkar tydligen inte i Kina. Terrass stavas just så. Med två r, ordet kommer av terra, jord. Terrakotta, tex.
    Fåtölj stavas med å.
    Kära hälsningar
    Mamma Karin/ vem annars skulle bry sig om stavning

    SvaraRadera