tisdag 23 mars 2010

Google Kina 1-0

Vi läste i Shanghai Daily häromdagen att Google ska lägga ner i Kina. Detta verkar nu mer och mer som kinesiska regeringens sätt att skapa ointresse för sökmotorn. Idag stod nämligen att läsa i SvD att Google inte har några planer på att lämna Kina men däremot stängdes all censur av på den kinesiska sajten igår. Så fritt fram för kineserna att läsa på kinesiska vad som händer i världen! Revolutionerande!

Hatten av för Google som tagit sitt sans till fånga och som till skillnad från många länder* kunnat stå emot pressen som Kina ställer på alla som är intresserade av att ta del av den kinesiska ekonomiska boomen! Del av Kinakakan mot att se genom fingrarna när världens största land förtrycker sitt folk!

* Sydafrika, Frankrike och Danmark har på siståne backat för Kinas krav. Läs mer här. Eller kortfattat från artikeln av Ola Wong:

Frankrikes president Sarkozy skrev på ett avtal där han motsatta sig tibetansk självständighet i ”vilken som helst form” – en kinesisk referens till Dalai Lamas krav på genuint självstyre.
Sydafrika släppte inte in fredspristagaren i landet av rädsla för att stöta sig med sin största handelspartner.
Danmark lovade efter ett smärre handelskrig i december att att Danmark var emot självständighet för Tibet och att noggrant överväga Kinas inställning innan man bjuder in Dalai Lama igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar